Het water wordt zacht, let op uw apparatuur

PWN levert vanaf 1 juni zachter water. Minder kalk in het water is goed voor ons milieu, én biedt kansen om op wasmiddelen te besparen. Wat betekent dit voor uw organisatie?

Zachter water betekent minder kalk in het water. Om precies te zijn, verandert de hardheid van 1,5 naar 1,4 millimol per liter, of van 8,4 dH naar 7,8 dH. Dit lijkt niet veel in vergelijking met de ontharding die de afgelopen decennia al heeft plaatsgevonden maar is toch een betekenisvolle stap. Iedereen in Noord-Holland kan daardoor straks met minder wasmiddelen hetzelfde resultaat bereiken. Dat is beter voor het milieu, bespaart de samenleving kosten van rioolwaterzuivering, en zorgt voor minder kalkaanslag op apparatuur.

Waar op letten?
Voor bedrijven en instellingen betekent dit mogelijk dat u uw apparatuur hierop moet instellen. PWN adviseert om hierover contact op te nemen met de leverancier van de betreffende waterbehandelingsapparatuur. Hotels, wasserijen en andere bedrijven die zeep gebruiken kunnen voortaan met minder wasmiddelen toe. Dat scheelt in de kosten. Op de verpakking van wasmiddelen kunt u lezen hoeveel u kunt doseren.

Heel Noord-Holland
Niet alleen PWN verlaagt de hardheid van het water, ook het Amsterdamse Waternet doet dit. De verandering is daarom merkbaar in heel Noord-Holland, inclusief de regio Amsterdam. Samen met de waterschappen in de regio voeren we de komende maanden actie gericht op minder wasmiddelgebruik.​